Flugfiske Magasinet Rackelhanen, Flugfiska
Online-Flugfiskemagasin med allt inom flugfiske

  

 
Produktnyheter
2016-10-02

På gång inom flugfiske
2016-10-21

Artikelregister/Index

Flugbindning

Fisketaktik, Teknik

Flugmönster

Marknadstorg
160521

Berättelser/Historier

Entomologi

Utrustning

Fiskevatten

Spöbyggnad

Blandat

Bildgallerier/Foto

Flugfiskefilme

Litteratur/Musik

Video/DVD

Matrecept

Vatten- & Fiskevård

Länkar
170117

Frågor, FAQ
140607

Info om denna sajt

Ordlista

English version.
Innehållet skiljer sig från den svenska

 

!! Skribenter sökes!!
Välkommen att bidra med eget material
Läs mer på
infosidan

Norwegian Salmon Association, saving the wild Atlandic Salmon

Fjällorna
Rikstäckande sportfiskeklubb för tjejer.

Älvräddarna
Vi behöver ert stöd

Flugfiske i Norden
Sveriges äldsta flugfisketidning

Det senaste på Rackelhanen:

Produktnyhet: Ny UNI-Thread 8/0 Mahogany
UNI-Products, världsledande tillverkare av bl.a flugbindningstråd presenterar en ny trådfärg i sin populära UNI-Thread 8/0 serie. (2017-09-14)

Tre sølvkroppa skjønnheter for laks og sjøørret (Norsk)
Selv om det altså er høyst uklart hvem som er opphavet til Silver Rat, er i alle fall en ting sikkert - nemlig at denne flua er blant de beste du kan fiske med! Av Erling Olsen 2005 (2017-08-18)

Parapoly Sedge (Eng)
Fluga som från början var menad som imitation av större nattsländor och främst för öring och harr, men som vista sig funka bra även på havsöring och lax. Av Hans van Klinken 2002. (2017-08-16)

Fiskare jag mött
Då man arbetat med en sportfisketidskrift i 29 år och fiskat med fluga ungefär dubbelt så länge träffar man många fiskare. En del glömmer man aldrig. Av Nils Färnström 1975 (2017-08-16)

Havsöring på närdistans
Många mindre strömmar håller fin havsöring. Fisket sker vanligen på kort håll vilket betyder försiktighet och optimal spänning. Smart strategi och skräddarsydda redskap är ingredienser som underlättar. Av Pelle Klippinge 2006. (2017-06-25)

Om linor och fronttaperingar
Kastar en klumplina längre men "klumpigare" och ger en dubbeltaperad lina mindre distans men alltid elegantare och precisare presentation av flugan? Av Anders Johannesson 2006
. (2017-06-10)

Ny limiterad upplaga av Emåboken!
Pelle Klippinge presenterar en ny och omarbetad utgåva av boken ”Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten” från 2000 utges i begränsad upplaga. (2017-06-01)

Se på insekter
Man kan fånga insekter av många olika orsaker och med olika målsättning. En del kanske man vill bevara för att ha som förebilder vid bindstädet, andra önskar man studera hemma i akvariet i lugn och ro. Se hur de utvecklas, och kanske få uppleva hur de en dag förvandlas till vingade könsmogna insekter. Av Gunnar Johnson 1980 (2017-04-22)

En flicksländenymf till vårens regnbågsfiske
Under åren har olika imitationer av flicksländenymfen avlöst varandra. Ibland binder jag dem detaljrika och realistiska, medan jag andra år gör dem mer spartanska. Jag kan inte säga vilket som är bäst, bara att flicksländenymfen är en av mina viktigaste flugor för stillvattenfiske under vår och försommar. Av Johan Klingberg 2009
(2017-04-12)

GLEAMER - ett nytt annorlunda bete
Vid praktiskt fiske har GLEAMER visat sig utomordentligt attraktiv inte bara för fisk av laxsläktet utan också för abborre och gädda. Artikel från 1973 av Gunnar Johnson. (2017-03-20)

Långskaftade "danskar"
Selvom langskaftede fluer lige netop er 100 år, er de stadig stedbørn i mange fluesamlinger — måske fordi de er for ligetil sammen lignet med de finurlige konstruktioner, der er så smukke og sværre at binde, at man knap nok nænner at fiske med dem. Av Mogens Espersen 1987 (2017-02-18)

Ett smörgåsbord åt sjöfisken
En stor del av vårt flugfiske bedrivs i stilla vatten efter inplanterad regnbåge. Men isättningarna sker idag (1986) slentrianmässigt, och kvaliten på fisket är i många fall i sjunkande. Men det behöver inte vara så. Ger vi regnbågen en ärlig chans genom att erbjuda dem rätt förutsättningar så kan vi få både snabbvuxen och "förvildad" fisk, som erbjuder ett betydligt intressantare, entomologiskt baserat flugfiske. Av Tomas Olson 1986 (2017-02-18)

Ett flugfiskearv
Det sägs att när man börjar komma upp i mogen ålder så har man lättare att komma ihåg det som hände när man var ung än det som ligger mycket närmare i tiden. Man kommer ihåg sin barndoms soliga somrar, när det regnade bara på nätterna och varje morgon blev till ett nytt, daggfriskt äventyr. Av Rolf Smedman 1982 (2017-02-10)

Press release (Eng):
New UNI-Soft Wire Royal Blue
UNI-Products, a world leader in the supply of spooled fly-tying materials, announces the addition of Royal Blue to the available colors of UNI-Soft Wire. Available in three sizes. (2017-02-03)

Björkabaggen
En fluga för Björkadammens öringar och regnbågar, ja säkert. Men den funkar bra överallt. Artikel med bindbeskrivning. Av Gunnar Johnson 1973 (2017-01-18)

Produktnyhet: ÄLVEN KALLAR – En flugfiskares memoarer
Den kände flugfiskeprofilen Gunnar Westrin bjuder oss på en personligt präglad tidsresa genom sju decennier, med fiskeupplevelser & vår miljö som röd tråd. Det handlar om en livets dokumentation, skriven med den stil som är så omtyckt av Westrins trogna läsekrets. (2017-01-12)

Till salu: Äldre Hardy rullar och Hardy Neroda flugask.
Kenneth Boström säljer ut delar ur sin samling av flugfiskeutrustning.

Sök på hela Rackelhanen

 

  

Mina rekommenderade inställningar för den bästa upplevelsen av Rackelhanen
 
Blackline

För kommentarer eller frågor angående Flugfiskemagasinet Rackelhanen kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webmaster/redaktör

Mats Sjöstrand

Blackline

Var vänlig att respektera upphovsmannarätten. Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis från "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet utan tillstånd från respektive förtattare/skribent.

Mats Sjöstrand 2017

Blackline

Online-Flugfiskemagasin med allt inom flugfiskeFlugfiska, Flugfiske

Online tidning, flugfisketidning, läsvärt med tusentals artiklar om flugfiske,
webzine, onlinetidning, på näter, på Internet, magasin, webplats, sajt, flugfiskesajt, flugfiska, flugbindningssajt, läs om flugfiske, läsvärt, flugfiskemagazine

 

2017-09-14
Flugan Rackelhanen, världens bästa!

Sponsorpolicy / Våra sponsorer:

Dackonline.se

Huntyard & Berras Allt inom flugfiske

Annons för fiskeflugor.se

Annons för UNI-products, www.uniproducts.com

Annons för Bamboorods.se

Laxfiske på Bårdshaug Herregård, Norge

Annons för www.settern.se

Salmon fishing on river Spey, Scotland

Intresserad av att annonsera här?
Kontakta Mats

 

Intresserad av att annonsera här?
Kontakta Mats